sâmbătă, 9 martie 2013

I Give It A Year -2013

Rose Byrne si Rafe Spall

    Comedia romantica britanica s-a intors sub forma unei stralucite comedii scandaloase, care starneste hohote de ras, desi povestea in sine e cam slabuta. Regizorul filmului este Dan Mazer, producatorul filmelor care il au ca proagonist pe Sacha Baron Cohen : Borat , Bruno si Dictatorul. Intriga si caracterele sunt inconsistente, dar exista destul umor deocheat si comedie de situatii ca sa merite vazut. Distributia e remarcabila si actorii stiu cum sa fructifice la maxim  cel mai mic rol.
     Dupa primul minut in care vedem prea repede circumstantele in care s-au cunoscut si chimia dintre ei, asistam la cununia lui Josh (Rafe Spall din Life of Pi), un scriitor de mana a doua  si Nat (Rose Byrne din Bridesmaids), o ambitioasa carierista , un pic snoaba. Familia si  prietenii se intreaba in semisecret daca mariajul va dura. In lunile care urmeaza, prietenul lui Josh, Danny ( Steven Marchant din Movie 43), incearca sa-i distreze cu glume total deplasate, dar tensiunea in cuplul Naomi ( Minnie Driver) si Hugh ( Flemyng) le reaminteste mereu ce munca imensa presupune un mariaj.
      Dupa noua luni, Nat si Josh incep o terapie de cuplu in cadrul careia, psiholoaga (Olivia Coleman), ea insasi avand probleme mari cu partenerul, ii sfatuieste sa incerce sa reziste un an.  Josh se gandeste sa reannoade relatia cu fosta prietena ( Anna Faris), in timp ce Nat este coplesita de farmecele unui client sexy si elegant (Simon Baker din The Mentalist).
     In esenta filmul este un montaj de anecdote, povestea se invarte fara succes in scopul de a descrie relatii, deseori in cel mai grosolan mod posibil, aproape grobian, in timp ce personajele spun cele mai nepotrivite si socante lucruri in situatiile date.
  Exista multe scene care starnesc rasul cum ar fi o tentativa de sex in trei, sau un joc de-a mima, sau o vizita la socri cu vizionare de poze printre care se intampla sa apara si cele X-rated ( din care nu lipseste un gros-plan al penisului) din luna de miere. Avand in vedere filmografia lui Mazer, nici nu ne mira aceste glumite deocheate. Cei mai funny actori sunt Olivia Coleman, terapeuta si Minnie Driver care joaca rolul surorii lui Nat , cinica pesimista, acrita si resemnata in casnicie, ca intr-o pedeapsa meritata.
    Prin contrast, intriga in sine nu e deloc amuzanta. Spall si Byrne sunt sclipitori dar personajele lor devin progresiv antipatice in incercarea disperata de a ne convinge ca personajele lor nu se potrivesc impreuna si ne lasa un gust cam acrisor. Scenaristul-regizor Mazer se grabeste mai mult  catre urmatoarea gluma decat sa ne arate niste oameni care se lupta pentru casnicia lor. Este clar ca filmul vrea sa ne faca excusiv sa radem si sa nu ne puna la prea mare incercare mintea si inimile. O comedioara tocmai buna de weekend dar, atentie, nu este un film la care sa o duci pe mama soacra cand o scoti seara in oras . Dupa ce veti vedea acest film , va veti gandi de doua ori inainte de a arata socrilor i-pad-ul cu poze din luna de miere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu